Zij-instroom traject

Voor wie?

Thomas More Hogeschool biedt een zij-instroomtraject voor mensen die een aanstelling hebben als leerkracht op een basisschool (of hiervoor in aanmerking willen komen). Om toegelaten te worden tot het zij-instroomtraject moet je in ieder geval in het bezit zijn van een afgeronde hbo- of wo-bachelor. Daarnaast is er een intakegesprek/zij-instroomassessment.

Intakegesprek / assessment

Het traject begint met een intakegesprek/zij-instroomassessment om te bepalen of

je geschikt bent om al te werken (met begeleiding) in de praktijk én

om binnen twee jaar je bevoegdheid te halen.

Thomas More Hogeschool heeft afspraken met de verschillende besturen over het organiseren van het assessment.

Opleidingstraject
Bij een positieve uitkomst van het assessment, volg je het opleidingstraject bij Thomas More Hogeschool en het zij-instroomtraject wordt betaald door het schoolbestuur.* Je volgt onderwijs binnen de verkorte deeltijdopleiding op dinsdag- en donderdagavond of dinsdag overdag. Naast het werken op jouw ‘werkschool’ loop je één dag per week stage op andere basisscholen (uit het convenant). De ervaring leert dat het traject in vrijwel alle gevallen twee jaar duurt. Na afloop van het traject ontvang je een bevoegdheidsverklaring leraar basisonderwijs en krijg je een aanstelling bij het betreffende bestuur.

Tripartiete overeenkomst
Samen met het bestuur van de basisschool en Thomas More Hogeschool maak je afspraken over het opleidingstraject en de begeleiding in de praktijk. Deze afspraken worden vastgelegd in een tripartiete overeenkomst.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kun je terecht bij de verschillende schoolbesturen uit het convenant. Voor zij-instroomtrajecten bij scholenbestuur de RVKO kun je je hier aanmelden. Heb je een contract bij een ander bestuur of vragen over het deeltijdprogramma, neem dan contact op met Marja van Oudheusden, m.vanoudheusden@thomasmorehs.nl Daarnaast kun je bij interesse in de deeltijdopleiding eens deelnemen aan het proefstuderen (deeltijd) of een open dag of avond bezoeken, zie hiervoor de agenda.

* N.B. Deelnemers die niet door het assessment komen zijn op grond van hun afgeronde hbo- of wo-bachelor nog wel toelaatbaar voor de verkorte deeltijdopleiding van Thomas More Hogeschool.